Goede isolatie met driedubbele (triple) beglazing

Het ontwerp van de woning bevat veel glas en glazen puien. Hierdoor kan er veel zonlicht binnenvallen. Dit zorgt voor veel (gratis) licht. Bovendien zorgt dit in de winter (met laagstaande zon) voor wat extra warmte op plaatsen waar het zonlicht op valt. En door de overstek wordt voorkomen dat het in de zomer te warm wordt. Nadeel van het vele glas en de glazen puien is dat glas minder goed isoleert dan bijvoorbeeld een spouwmuur. In dit project is daarom gekozen voor Triple beglazing, dit is zoals de naam al doet vermoeden driedubbel glas. De isolatiewaarde van het triple glas is veel hoger (35%) dan van bijvoorbeeld HR++ glas. Dit komt naar voren in de lagere U-waarde van het glas. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte er door de beglazing heen gaat. Dus hoe lager de U-waarde hoe minder warmte er verloren gaat. De U-waarde van de hier gekozen driedubbele beglazing is 0,7; de U-waarde van (vergelijkbare) dubbele beglazing is 1,1.

Voordeel van het gebruik van tripple glas is dat het energieverbruik van de woning daalt en de geluidsisolatie beter is. Daarnaast is de omgevingstemperatuur aangenamer; daar waar je bij normale beglazing altijd een koude trek hebt bij de ramen is dit bij Triple beglazing veel minder. Ook is de condensvorming bij driedubbel glas minder dan bij dubbel glas.

Wat is Triple glas

Doorsnede van driedubbel glasDriedubbel glas bestaat uit standaard dubbelglas, met een extra glasplaat hiertussen. Door de extra glasplaat wordt de warmtestroming tegengaan, wat het warmteverlies kleiner maakt. Het isolerend gas in de tussenruimtes zorgt ervoor dat de isolatie nog beter is dan wanneer de tussenruimtes vacuüm zouden zijn.

Initiatiefnemers van dit project:

Kessels Installaties B.V. - De natuur levert energie, wij de systemen! Adriaens Bouwkunst Dit project is mede gesubsidieerd door de Provincie Limburg